Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
-

 

Με αφορμή την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου των Περιφερειακών - Δημοτικών Εκλογών , ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κύκλος των αυτοδιοικητικών εκλογών ολοκληρώθηκε. Η νέα μεγάλη πρόκληση για την χώρα η μεταρρύθμιση  του «Καλλικράτη» είναι πλέον πραγματικότητα. Οι πολίτες στον δεύτερο γύρο των εκλογών επέλεξαν τις αυτοδιοικητικές ηγεσίες για τα επόμενα 3 ½ χρόνια. Παράλληλα οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν μήνυμα για πολιτική και κοινωνική σταθερότητα αναγνωρίζοντας τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα. Το αποτέλεσμα του β΄γύρου κατέγραψε κατ’ αρχήν την συναίνεση έστω και με προβληματισμό των πολιτών για δύσκολες επώδυνες αλλά αναγκαίες αλλαγές προκειμένου να υπάρξει έξοδος από την κρίση και να  οδηγηθούμε στην ανάκαμψη.
Οι εργαζόμενοι με τις θυσίες τους σ΄ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, διέσωσαν ουσιαστικά την χώρα από την οικονομική κατάρρευση και την χρεοκοπία.

Ταυτόχρονα όμως οι πολίτες υπενθυμίζουν ότι επιζητούν υπευθυνότητα, σύνεση αλλά και ρεαλισμό από το σύνολο των Πολιτικών δυνάμεων της χώρας και όχι συνθηματολογία, για κομματικά οφέλη, αλλά  να προτάξουμε το όφελος της πατρίδας.

Ας προβληματιστούμε για το εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό αποχής. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι στη Δημοκρατία ζητούμενο είναι η συμμετοχή και η συνδιαμόρφωση των αποφάσεων, η αποχή σημαίνει λευκή εξουσιοδότηση σε αλλότρια κέντρα.
Απαιτείται προς τούτο πλήρης κινητοποίηση όλης της κοινωνίας, όλων των παραγωγικών δυνάμεων που διαθέτει η χώρα.
Η Ελλάδα μπορεί να υπερβεί την κρίση, μπορεί να ανακάμψει και να απεξαρτηθεί από τον δυσβάστακτο δανεισμό, αρκεί να το πιστέψει και να εργασθεί συντεταγμένα.  
Σ’ αυτή την τιτάνια προσπάθεια, είναι αναγκαία η συνυπευθυνότητα και η συστράτευση όλων  σε ένα διάλογο ρεαλιστικό. 
Ιδιαίτερα για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου , ο κ. Σηφουνάκης σημείωσε ιδιαιτέρως  «τη νίκη του υποστηριζόμενου απʼ το ΠΑΣΟΚ ψηφοδελτίου που ανέτρεψε κάθε πρόβλεψη . Η νίκη αυτή όπως και οι νίκες για τους Δήμους Λέσβου και Λήμνου , ανήκουν στο Δημοκρατικό λαό του Βορείου Αιγαίου .
Είναι πασίδηλο ότι στην κρίση  των πολιτών των  νησιών μας προτάσσεται η αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων για να ξεπεραστούν τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. 
Αυτή η δημοκρατική συσπείρωση και η ευθύνη για το αύριο, σηματοδοτεί το σημαντικό εκλογικό αποτέλεσμα της περιοχή μας», σημείωσε ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος.
Ο κ. Σηφουνάκης απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον νεοεκλεγέντα πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Νάσο Γιακαλή, καθώς και σε όλους τους νεοεκλεγέντες δημάρχους της περιοχής μας και του Αιγαίου.